Vinterkonsert

søndag 18. februar
kl.18:00

Velkommen til Vinterkonsert i Maihaugsalen!

Lillehammer kulturskole har i mange år hatt samarbeid med Lillehammer symfoniorkester, Dextra Musica og fiolinisten Geir Inge Lotsberg om et årlig strykeseminar. Dette er i år utvidet til en større konsert der vi også har invitert musikere fra Toneheim Folkehøgskole på Hamar.

Lillehammer kulturskoles årlige strykeseminar er en del av konserten og her vil omkring 50 unge strykere fra kulturskolen presentere det de har lært i løpet av seminaret.

Spesielt for årets konsert er at Stein Berge Svendsens nyskrevne verk Inter Astra skal urframføres. I forbindelse med NASOLs (Norske Symfoniorkestres Landsforbund) 75-årsjubileum ble 8 norske komponister invitert til å lage ny musikk for orkester. Stein Berge Svendsen som bor på Lillehammer er en av disse, og det er naturlig at Lillehammer Symfoniorkester urframfører hans verk.
Stein Berge Svendsen filmkomponist, komponist og produsent. Han er utdannet ved Berklee College of Music, Boston USA. Han har komponert musikk til en rekke spillefilmer og TV-produksjoner.

Gjennom vårt samarbeid med Dextra Musica deltar også unge Dextramusikere på seminaret og konserten. Disse musikerne låner førsteklasses instrumenter fra Dextra Musica.

---

Lillehammer Kulturskole og Lillehammer symfoniorkester inviterer publikummet til en introduksjon av konserten!

Her vil en kunne høre litt om musikken som skal framføres og møte noen av aktørene, bl.a. solist og dirigent Geir Inge Lotsberg, komponist Stein Berge Svendsen, rektor for kulturskolen Eivind Nåvik og noen av musikerne fra Toneheim folkehøgskole, kulturskolen og Lillehammer symfoniorkestret.

Introduksjonen finner sted i auditoriet, rett ved Maihaugsalen kl 17:15. Gratis inngang.

 

 

Geir Inge Lotsberg er profilert fiolinist som solist, kammermusiker og orkesterleder. Han har gjort en rekke plateinnspillinger som solist og med Oslo strykekvartett Han har vært konsertmester både i Bergen filharmoniske orkester og Den Norske Operas orkester. Han er kunstnerisk leder for Trondheimssolistene. Lotsberg spiller på en Guarnerius-fiolin fra 1703, utlånt av Dextra Musica.  
Mer om Geir Inge Lotsberg her!