logo
Maihaugsalen / Program / Teater Innlandet, Karons sandkasse

Teater Innlandet, Karons sandkasse

fredag 18. mars
kl.18:00

På Teater Innlandet tror vi på å leke i fullt alvor. Sammen med to av Norges fremste teatermakere inviterer vi til et livsgnistrende eventyr fullt av lek og magi, hemmeligheter og sjelefrø, -for absolutt hele familien. 

«Kjære Lille. Når du dør kommer du først til Nord-Norge, så tar du en ring på hånda, så blir du til jord, eller først en rundballe, og så triller du ned snøbakken og blir til en engel eller et piano eller kanskje en liten gud. Hilsen Maja.» 

Maja og Lille er søstre. De krangler, tøyser og leker som søstre flest. I sandkassa bak huset har de et helt univers; der skal de bygge et kjempestort slott til Tussimussene. En dag blir Lille så svak at hun ikke klarer å løfte spaden. Hun blir så svak at hun ikke klarer noen ting. Lille har nemlig en sykdom, og Maja får vite at søsteren ikke kan bli frisk. Maja synes det er vanskelig å leke alene, men når Lille må på sykehus dukker den gåtefulle Karon opp i sandkassa. Han snur opp ned på leken, livet og det Maja er mest redd for i hele verden; nemlig døden. 

«Blunk hvis du er glad i meg for jeg vil vite om du er glad i meg."  

Karons sandkasse er en helt spesiell historie om hvordan barn møter døden, skrevet i samarbeid med to barn som selv har mistet et søsken. Fortalt gjennom deres eget språk er forestillingen en hyllest til barns evne til lek og fantasi i møte med det aller vanskeligste.  

På Teater Innlandet tror vi på å leke i fullt alvor. Sammen med to av Norges fremste teatermakere inviterer vi til et livsgnistrende eventyr fullt av lek og magi, hemmeligheter og sjelefrø, -for absolutt hele familien. 

 

På scenen

Med: Julie Bjørnebye, Sofie Huijs, John Nyutstumo, Anne Guri Tvedt, Stian Isaksen, Sunniva Du Mond Nordal og Tom Styve  

Team

av familien Sandsund Lie 

Regi: Torkil Sandsund | Manus: Miriam Prestøy Lie og Torkil Sandsund | Scenografi og kostymedesign: Kristin Bengtson | Komponist: Peter Baden | Lysdesign: Olav Nordhagen | Produsent: Ida Marie Vik  

Passer for barn fra 5 år 

Varighet ca 90 minutter 

 

Premiere: 24. februar 2022, Hamar kulturhus    

På kulturhusturné i Innlandet: 24. februar til 03. april 2022   

 

UngINN - Kulturkort for ungdom gjelder i denne forestillingen!