Nøtteknekkeren

lørdag 21. januar
Forestillinger kl. 15.00 og 18.00 begge dager

En liten jente, en fortryllet nøtteknekker, en spesiell gave og en fantastisk drøm - det er bare noen av ingrediensene i den magiske historien om Nøtteknekkeren.

Balletten har blitt en klassiker takket være musikken som er komponert av Peter Tsjaikovskij. Den første framføringen fant sted 18. desember 1892 i St. Petersburg og siden har den blitt vist i hele verden.

Nå skal balletten også framføres i Maihaugsalen, i et samarbeid mellom Lillehammer Dansesenter, Lillehammer Symfoniorkester, dansere fra Nasjonalballetten UNG i Oslo og sangere fra Create og Lillehammer Kulturskole.
Nøtteknekkeren er et eventyr, fortalt med dans og musikk, om den lille Clara som er så spent på hva som kommer til å skje på årets julefest. Gjestene ankommer og hennes mystiske onkel overrekker henne en helt spesiell julegave.

Så skjer det rare ting ... Resten av historien kan du oppleve lørdag 21. januar 2023 kl. 15.00 og kl. 18.00 Forestilling passer for barn fra 4 år og voksne i alle aldre. Velkommen til en magisk kveld i vintermørket!