Dexys Midnight Runners

tirsdag 10. oktober
kl.20:00

Legendariske Dexys Midnight Runners (UK) til Maihaugsalen som eneste norske konsert i 2023!

Hvem husker ikke sommeren 1982 og årets store hit låt "Come On Eileen" med Dexys . Bandet og låten herjet i hitlister, radiostasjoner og MTV dag ut og dag inn.
 
"Come on Eileen" var bandets andre nr. 1 hit i England etter at de lykkes med å nå førsteplassen med sin andre singel Geno fra bandets debutalbum "Searching for the Young Rebels" i 1980. "Come On Eileen" gikk til topps i en rekke land og dyttet også Michael Jackson og hans Billy Jean ned fra 1 plassen på Amerikas Billboard topp 100 liste. Det store internasjonale gjennombruddet kom med album "Too-Rey-Ay" som kom i 1982 .
 
Bandet Dexys Midnight Runners er så mye mye mer enn "Come On Eileen".  Dexys har alltid vært vocalist og låtskriver Kevin Rowland sitt band. Den tidligere Wolverhampton fødte frisøren startet bandet i Birmingham i 1978, og han så mer mot den Amerikanske soulen enn til det som skjedde på de Britiske musikkscener med Ska og New Wave. Musikalsk ble det en blanding av Soul og Celtic folk (mye pga hans families Irske røtter) og Rowland selv kalte det for Blue-Eyed Soul .  
 
Dexys ble styrt med jernhånd av Rowland og i 1980 tallet gikk bandet gjennom en rekke utskiftninger av medlemmer . 
I 1987 ble bandet oppløst og Rowland gikk solo, men det ble ikke det så vellykket som han håpet på. 
 
I 2003 samlet igjen Rowland noen av sine gamle partnere og noen nye ansikter for igjen og vekke Dexys til livet, og siden det har bandet og Rowland levert et knippe album som har fått suverene omtaler fra musikkpressen og fansen. 
 
Bandet slipper et nytt album i juni. Musikk fra dette albumet som har fått tittelen The Feminine Divine, og alle deres hits vil bli presentert på turné i oktober . 

 

Arrangør: Rubbel & Beat Club Lillehammer og a-Star