Festkonserten Takeoff

Cyberforsvaret og Forsvarets Stabsmusikkorps inviterer til konsert 

Fredag 29. mars

kl. 19.00 - 20.30

Det er ikke ordinært billettsalg til denne konserten, men fribilletter deles ut på Jørstadmoen (utenfor leiren) 20. mars kl. 09.00–10.00  og kl. 17.00–18.00, samt 22. Mars kl. 09.00–10.00.  

 

Frich`s Spiseri Maihaugen åpner kl. 18.00, velkommen!

Finnes det likheter mellom en jagerpilot og en musiker i Forsvaret? Kom for å høre og oppleve svaret i kveldens festkonsert i Maihaugsalen. 

Forsvarets stabsmusikkorps møter pilot Morten Hanche på Festkonserten Takeoff og sammen bryter de lydmuren! For å forsterke den musikalske opplevelsen, har de også med The Voice-vinneren Knut Marius Djupvik. Major Morten ”Dolby” Hanche” er en av Norges mest erfarne og allsidige jagerflyvere og i 2015 ble han første nordmann bak spakene i de nye norske kampflyene F-35.

Pilotene i Forsvaret er meget gode ambassadører for Forsvarets kjerneverdier gjennom å vise respekt, ta ansvar og utvise mot. Som pilot må man prestere på topp når det virkelig gjelder – en virkelighet som også gjelder for profesjonelle musikere. Hanche, som er en habil musiker på fritiden, utforsker likheter og ulikheter mellom disse profesjonene sammen med kveldens dirigent, Leif Arne Pedersen – som til daglig er soloklarinettist i Oslo-Filharmonien.Virtuositet og sjangerbreddePå kveldens konsert får du oppleve Forsvarets og Norges største profesjonelle korps "Stabsmusikken" på sitt aller beste og med stor sjangerbredde.Fra konsertens takeoff tas publikum med på en musikalsk flyvning mellom storslagne klassiske verk, actionfylte øyeblikk fra Star Wars-sagaen og heftige storbandrytmer fra de amerikanske nattklubbene på 30-tallet – og ikke minst låter av Elvis og Ray Charles!

Kveldens sangsolist har ikke hvilken som helst stemme – Knut Marius Djupvik vant nemlig The Voice i 2013! Han har siden reist rundt som soloartist med ulike orkestre, band og kor – og et samstemt kritikerkorps hyller hans mektige stemme i sjangre som blues, RnB og Soul. Publikum får også høre flere dyktige solister fra Stabsmusikkens egne rekker og det ryktes at konferansier Hanche tar opp klarinetten i løpet av kvelden!Underveis i «Vidda» blir det vist bilder fra Hanches mange flyvninger. Dette stykket ble til etter at trompetvirtuos Ole Edvard Antonsen fikk sin guttedrøm oppfylt, nemlig å fly et F-16 kampfly.

 

Velkommen!

 

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum