Det Betales - Best of Beatles

Konserten er dessverre avlyst pga sykdom!

Tirsdag 11. desember

kl. 19.00 - 20.40

Premieren til Best of Beatles på Chat Noir i Oslo i mai 2018 ble en braksuksess, og showet ble umiddelbart booket tilbake i mai 2019. I mellomtiden skal showet besøke de største kulturscenene i hele landet.

Best of Beatles er en reise gjennom Beatles epoken. Her kommer kjente slagere på rekke og rad, og publikum oppfordres til å synge med på kjente låter som She loves you, Help, Penny Lane, Hey Jude, All you need is love, Yesterday og mange andre. Her blir det høy allsangfaktor !!!

Det Betales har gjort hyllest til The Beatles i over 40 år. De har spilt mer enn 50 konserter på The Cavern Club i Liverpool, og ble utropt av The Beatles første manager Alan Williams til «The best Beatles tribute band in the world «. Ikke fordi de ligner på originalene utseendemessig, men mer fordi de har energi, troverdighet, humor og ekte kjærlighet til musikken de spiller.

Det Betales består av:

Tor Henning Olsen - Gitarer, vokal

Magne Frydenlund - Gitarer, vokal

Øyvind Kristoffersen - Gitar, perkusjon, vokal

Bernt Michael Johansen - Bass, vokal

Rolf Øyvind Hæg - trommer

 

Avisen Fremover i Narvik ga terningkast 6 og skrev : Fantastiske Det Betales!

Fantastisk kveld med Beatleslåter

Det ble en fantastisk kveld med fantastiske Det Betales som ga oss det beste av The Beatles. The Beatles´ musikk er en del av menneskehetens DNA, musikkhistorisk viktig og er like relevant som for et halvt sekel siden, så det er et tungt ansvar som hviler på skuldrene til godt voksne eikværinger. Tåler de børa? Til det er svaret et rungende The Cavern-brøl; Ja!
Det Betales er et glimrende tributeband, og ingen kopimaskin. Bandet, om ikke med sin nåværende besetning, så rampelyset for 42 år siden, og har siden den gang utviklet seg til å bli et av verdens beste hyllestband– skal man tro kritikerne. Og uten å ha hørt alle de andre, så er vi tilbøyelig til å bli med i hyllestkoret. På CV´n til skap-drammenserne står mer enn 70 konserter på den legendariskerockeklubben i 10 Mathew Street der Brian Epstein første gang hørte The Beatles i 1961, opptredener i en rekke land, samt plateutgivelser med egne låter.
 

Det vitner ikke bare om at det betaler seg å gjøre ting grundig, men det skinner skikkelig gjennom at Tor Henning Olsen & Co gjør dette med respekt, kjærlighet, genuin innlevelse og med en god dose humor. Ikke minst med en passe dose velfortjent sjølskryt. Og enda mere trivia og Beatles-fakta. De er ikke de første til å forvalte denne uovertrufne sangskatten. Og ikke de siste. Mest sannsynlig vil musikken til Beatles leve så lenge menneskeheten gjør det. Da er det godt å ha musikalske kontinuitetsbærere som gjengen fra Buskerud. Hyllestindustrien har blitt gigantisk og det finnes vel snart ikke det bandet fra 60-, 70-, og 80-tallet som ikke har et tributtband– band som må slite med at det utløser en sterk lengsel etter originalen og som er dømt til å være kunstens Blag. Som det halvt fiktive bandet The Buggs, som kanskje var det første hyllestbandet som spilte musikken til The Fab Four allerede midt på 60-tallet. Men det er ikke noe B-preg over musikerlaget som knallåpner VU 2018. Om du lukket øynene noen øyeblikk, så var det for oss som er godt grånende som å være tilbake til tida da Borten ble statsminister på svart/hvitt-TV, vi hørte på «Ti i skuddet» og skivene «Help» og «Rubber Soul» ble spilt igjen og igjen på Garrard AT6-grammofonen.
Det sniker seg inn enn tanke: Er kopien bedre enn originalen? Vi lar den smått absurde refleksjonen ligge og konkluderer med en deilig nostalgitripp ned Penny Lane ... eller memory lane, om du vil. En touch av generasjonsopprøret fra 60-tallet den gang verden gikk av hengslene, men først og fremst en gladkveld med høy allsangfaktor presentert og produsert avdyktige, inspirerte og spillesugne instrumentalister som kom for å spille med folk og ikke bare for. Det var kjempestemning fra første akkord på «I feelfine» til avslutningslåten, «Twist and shout.«Synd det ikke var plass til å danse annet enn i setene.
The Beatles kom aldri til Norge. Derfor er det ekstra kult at de kom til Narvik i 2018

 

Det Betales

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum