Bare Beethoven

Lillehammer Kulturskole og Lillehammer Symfoniorkester presenterer: Bare Beethoven

Søndag 10. mars

kl. 18.00 - 19.30

 

Dextra strykeseminar, i år utvidet med blåsere
Lillehammer kulturskole har i mange år hatt samarbeid med Lillehammer symfoniorkester, Dextra Musica og fiolinisten Geir Inge Lotsberg om et årlig strykeseminar. I år har vi i tillegg med oss fem unge «Dextra-musikere» som instruktører og musikere, Ren Jian og Edvard Erdal på fiolin, Iris Maidre-Aarvik på bratsj, Karin Helene Slåttebrekk på cello og Anders Rove på kontrabass.

«Bare Beethoven».
I år ønsket vi Beethovens fiolinkonsert som hovedverk på konserten. Ettersom den har blåsere i orkesteret ble det naturlig å også velge andre stykker med denne besetningen, og vi fikk derfor mulighet til å lage et helstøpt Beethoven– program der nesten all musikken på konserten er skrevet av Beethoven.

 

Ludvig van Beethoven (1770-1827) betraktes som en av de største komponister i musikkhistorien. Han komponerte mye musikk, og mange av musikkstykkene har blitt verdensberømte, bl.a. Sjebnesymfonien (nr.5) som vi spiller første satsen av i dag.
Beethovens fiolinkonsert i D-dur ble komponert i 1806, men det var ikke før den berømte fiolinisten Joseph Joachim spilte den i 1844 at den virkelig ble berømt, og siden det har den vært en av de mest kjente fiolinkonsertene.

 

Geir Inge Lotsberg
Lotsberg er profilert fiolinist som solist, kammermusiker og orkesterleder. Han har gjort en rekke plateinnspillinger som solist og med Oslo strykekvartett Han har vært konsertmester både i Bergen filharmoniske orkester og Den Norske Operas orkester. Lotsberg spiller på en Guarnerius-fiolin fra 1703, utlånt av Dextra Musica.

Elsine Haugstad har vært dirigent for Lillehammer Symfoniorkester ved flere anledninger.. Hun er fra Ringebu, men har nå base i Oslo. Hun har jobbet med en rekke orkestre, og dirigerte musikk fra Wagners Tristan & Isolde ved sin master-eksamen med Württembergische Philharmonie.
Hun er tildelt Statens Kunstnerstipend for nyutdannede, og er nylig tatt opp i satsningsprogrammet Dirigentforum. I vinter debuterer hun i Praha ved Moravska Filharmonies operagalla.

Velkommen!

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum