Foto: Joerg-Wiesner

Romeo og Julie

Det blir lidenskap og akrobatikk kombinert med ballett og rå dans, når Nasjonalballetten UNG og dansere fra breakegruppa Kingwings Crew gir seg i kast med en av verdens vakreste kjærlighetshistorier, Romeo og Julie.

Søndag 26. mars

kl. 18.00 - 19.30

  • Billetter selges via Ticketmaster, Narvesen, 7-eleven. 
    Kjøp billetter her!
  • Rullestolplasser ring 612 88 900.
  • Vår kafé Tid for mat åpner 1 time før forestillingen.

I denne forestillingen danser breakere og ballettdansere mot hverandre, som de rivaliserende familiene Montague og Capulet. Vi møter to ulike verdener, med bakgrunn i ulike kulturer og bevegelser, i denne historiske men likevel så dagsaktuelle konflikten. Kan vi klare å leve sammen selv om vi er forskjellige? Kan kjærligheten overvinne alt?

Danserne demonstrerer den eksplosive kraften som ligger i både breakdance og ballett, det hele iscenesatt av koreograf og regissør Patrick King. Medvirkende er også sanger Eli Kristin Hanssveen fra Nasjonaloperaen.

OPPLEV MER:

Operaens formidlingsansvarlig Gabrielle Tillson forteller om forestillingen og samarbeidet mellom Nasjonalballetten UNG og Kingwings i foajeen fra kl.17:15-17:30.
Rett etter presentasjonen kan du se en kort danseoppvisning med Meraki Voguing - kjent bla for sin deltagelse i Norske Talenter denne sesongen.

 

Regi, koreografi og kostyme: Patrick King

Medvirkende: Nasjonalballetten UNG, dansere fra Kingwings Crew, Eli Kristin Hanssveen/sang

Musikk: Charles Gounod, Leif Jordansson, Franz List, Sergej Prokofjev, RJD2 med fler 

Lysdesign: Paul Vidar Sævarang

Lyddesign: Leif Jordansson

Videodesign: Jørund Langeggen

Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015 og består av ti norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Ballettsjef Ingrid Lorentzen ønsket å samle noen av de største dansetalentene under Operaens tak. King har jobbet med Nasjonalballetten UNG fra begynnelsen av. Han har laget workshops for å utvikle deres potensiale som dansere og artister, og nå kulminerer det i verket Romeo og Julie. Kompaniet er et prosjekt som vil vare i flere år. Det har blitt muliggjort igjennom støtte fra Talent Norge AS, Statkraft, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsen-stiftelsen.

Kingwings Crew ble startet i 2005 og består av dansere fra ulike deler av verden. Gruppen ble landskjent gjennom TV-programmet Norske Talenter, og har gjort seg sterkt bemerket i program som TV-aksjonen og Stjernekamp. De vunnet utallige store battles i Norge og i utlandet. Gruppen var norgesmestre i break 2009–2013 og ble hedret med Oslo bys kunstnerpris i 2015.

Arrangør: Den Norske Opera & Ballett
http://operaen.no/Forestillinger/romeo-og-julie/#sectionIntro

Lillehammer, Maihaugvegen 1, Oppland
Lillehammer Museum